Hopp til innhold
Hopp til menyen

Bygdeutviklingsprisen til Hillestad

Familien Hillestad har bygd opp en eventyrlig lønnsom virksomhet i Tovdal.

13. november delte Innovasjon Norge ut prisen på 50 000 kr under en tilstelning på Hillestad. Fylkesvinnerne kjemper om den nasjonale prisen senere i år. Formålet med prisen er å synliggjøre gode resultater fra landbruksbasert næringsutvikling.

Familiebedriften Hillestad er Norgeskjent for sine Hillestadsmykker. Regionalt er de kjent for Hillestadgalleriet, utleie av luksushytter, hyttefelt og flotte ski- og fjellterreng. Oppkjøp av interiørgrossisten Broste Copenhagen og etablering av butikkjeden Broste i Norge er heller ukjent.

Familien Hillestad

Hillestad er et prakteksempel på en familiebedrift i distriktet som har bygd stein på stein og oppnådd stor suksess. Med foreldreparet Borghild og Eivind som grunnleggere og deres barn Gunnar, Barbro, Inga og Tolv som etterkommere, har de vist at stå-på-vilje, hard jobbing og nøkternhet skaper suksess. Familienavnet har etter hvert utviklet seg til et konsern med alle selskapene og aktivitetene.

Familien Hillestad får BU-prisen av Erling Hellum og Svein Bringsjord i Innvasjon Norge Agder.
Erling Hellum og Svein Bringsjord i Innovasjon Norge Agder delte ut BU-prisen 2012 til familien Hillestad v/Gunnar, Barbro, Borghild, Eivind og Inga. Foto: Lilly Berland, Innovasjon Norge.

Smykker, galleri og hytter
Hillestad har over tid sysselsatt mange i tilknytning til det som opprinnelig var gården i Tovdal. I dag er det 12 fulltidsansatte i virksomheten, noe som betyr at Hillestad er en av de største arbeidsplassene i Åmli kommune. 

Smykkeproduksjonen skjer kun i Tovdal. Virksomheten investerte relativt friskt i nytt produksjonsbygg på 1990-tallet og har et uttalt mål om å eksportere minst 10 %. Hillestad-galleriet har i flere tiår vært en attraksjon med høy kunstnerisk anseelse og med beliggenhet langt fra alfarvei. Luksushyttene i Fosslaug feriesenter og hytteområdet Hillestadheia med en rammetillatelse på 400 hytter er tuftet på de naturgitte forholdene som finnes på eiendommen.

Les pressemelding fra Innovasjon Norge.